Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit
CE ESTE FORMULARUL 230?


Este modalitatea prin care fiecare persoană care a fost salariată în 2021 (pentru o luna sau pentru întregul an) poate direcționa 3,5% din impozitul pe care-l datorează statului către o cauză socială. În cazul în care nu va completa acest formular, banii vor rămâne la stat.


CARE SUNT DATELE CE TREBUIE COMPLETATE?


Rubrica I (nume, prenume, inițiala tatălui, CNP, localitate, județ, stradă și număr stradă) și Rubrica II – redirecționare 3,5% (denumire Asociația CRISTI VASILIU, cod fiscal 38450479, cont bancar RO03 BTRL RONC RT04 0883 2001, suma nu trebuie completată), varianta dorita de sustinere – unul sau doi ani și semnătură contribuabil.


ASOCIATIA CRISTI VASILIU POATE DEPUNE FORMULARUL ÎN NUMELE MEU?


Desigur! Te rugăm să ne trimiți formularul tău semnat si scanat, pe adresa de email: asociatia.cristivasiliu@gmail.com (și pe al prietenilor tăi, dacă i-ai convins să ne susțină) si noi il depunem la ANAF. Poti sa ne trimiti formularul si prin posta. Adresa noastră este: Tg.Mures, str. Maramures nr.35 sau contacteaza-ne telefonic: 0749.282.282


CUM DEPUN PERSONAL FORMULARUL?


Personal, la sediul ANAF de care aparții cu domiciliul (adresa din buletin) sau prin poștă cu confirmare de primire.Companii - sponsorizare 20% din impozitul pe profit

POTI AJUTA FARA SA TE COSTE!

Sau altfel spus, decideti voi ce se întâmplă cu banii din impozitele voastre. Și puteți decide să ne fiți alături. Procedura de redirecționare este simplă:

Poți alege organizația noastră sau una dintre cauzele de care ne ocupăm.

Sponsorizare 2024

Folosește butonul de mai jos, descarcă și completează contractul și virează suma dorită în contul Asociației.


Contract 2024

Detalii fiscale Declarația 107

Redirecționare din impozitul plătit în 2023

Dacă sponsorizările făcute în 2023 nu au atins plafonul maxim stabilit de lege, descarcă și completează contractul cu suma rămasă nealocată și depune la ANAF Declarația 177. ANAF va vira suma în contul nostru.

Contract 2023

Detalii fiscale Declarația 177

Detalii fiscale - 2024

Pentru companiile plătitoare de impozit pe profit

Companiile plătitoare de impozit pe profit pot face în continuare sponsorizări cu plata directă, către ONG, în baza contractului de sponsorizare încheiat cu acesta, în limitele legale (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA). Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările plătite până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată la 25 martie al anului următor).

Microîntreprinderile plătitoare de impozit pe venit nu mai beneficiază de facilitatea fiscală 20%, începând cu anul 2024.

Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici

Detalii fiscale - 2023

Companiile (atât cele plătitoare de impozit pe profit, cât și cele plătitoare de impozit pe venit) pot completa Declarația 177, prin care solicită ANAF să redirecționeze către ONG ul ales bugetul de sponsorizare (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA) rămas nerepartizat în 2023. Declarația poate fi depusă după încheierea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul, iar termenul de depunere diferă în funcție de tipul de impozit plătit. Companiile plătitoare de impozit pe profit pot depune Declarația 177 până la data limită de depunere a declarației privind impozitul pe profit. Companiile plătitoare de impozit pe venit pot depune Declarația 177 timp de 6 luni de la depunerea declarației de impozit pe venit. ANAF are la dispoziție 45 de zile să ne vireze banii.

Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici

ACV este inscrisa in Registrul entitatilor pentru care se acorda deducere fiscala. Decizia poate fi descarcata aici