Viață pentru Nou-Născuți Luduș

Octombrie 2023

Finalizat

Dotăm secția de Neonatologie a Spitalului Dr.Valer Russu cu echipamente medicale de ultimă generație pentru ingrijirea nou-născuților și conectăm secția în rețeaua națională de telemedicină.

Vezi mai jos câteva detalii despre proiect

Ce am reușit

2 injectomate

pentru dozarea exactă a medicamentelor.

1 autoclav

pentru sterilizarea impecabilă a echipamentelor.

2 monitoare avansate

pentru supravegherea constantă a stării bebelușilor.

4 aspiratoare

specializate pentru un mediu curat și sigur.

1 aparat

pentru localizarea facilă a venelor.

3 lămpi UV

de 360 de grade pentru o sterilizare eficientă.

3 baloane și 3 laringoscoape

neonatale pentru reanimare și intervenții precise.

Telemedicină

Am integrat secția în rețeaua de telemedicină

Previous slide
Next slide

Telemedicina: Un Pas în Viitorul Îngrijirii Medicale


Nu ne-am oprit aici! Am implementat și un sistem de telemedicină, facilitând astfel evaluările medicale la distanță, pentru un al doilea aviz medical; pregătirea echipei medicale care va primi prin transfer nou-născuți din secția din Luduș și scurtând timpul până la instituirea tratamentelor adecvate pentru fiecare micuț pacient.

Investiție în Sănătatea Generației Viitoare


Proiectul, în valoare de 253.533 lei, este posibil datorită generozității Fundației Vodafone România, care contribuie cu 228.179 lei, și a Spitalului Orășenesc „Dr. Valer Russu” Luduș, care co-finanțează cu 25.354 lei.


Parteneriat pentru un Viitor Mai Bun


Suntem profund recunoscători pentru susținerea Fundației Vodafone și vă mulțumim tuturor pentru că ne sunteți alături în această misiune esențială de a oferi un start de viață mai bun nou-născuților

Ajută-ne să ajutăm!

Delia Vasiliu, Președintele ACV România a fost nominalizată la Omul anului 2024 . Printr-un simplu click, susții și tu lupta pentru nou-născuții grav bolnavi din România!

Detalii fiscale 2024

Pentru companiile plătitoare de impozit pe profit

Companiile plătitoare de impozit pe profit pot face în continuare sponsorizări cu plata directă, către ONG, în baza contractului de sponsorizare încheiat cu acesta, în limitele legale (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA). Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările plătite până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată la 25 martie al anului următor).

Microîntreprinderile plătitoare de impozit pe venit nu mai beneficiază de facilitatea fiscală 20%, începând cu anul 2024.

Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici

Detalii fiscale 2023

Companiile (atât cele plătitoare de impozit pe profit, cât și cele plătitoare de impozit pe venit) pot completa Declarația 177, prin care solicită ANAF să redirecționeze către ONG ul ales bugetul de sponsorizare (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA) rămas nerepartizat în 2023. Declarația poate fi depusă după încheierea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul, iar termenul de depunere diferă în funcție de tipul de impozit plătit. Companiile plătitoare de impozit pe profit pot depune Declarația 177 până la data limită de depunere a declarației privind impozitul pe profit. Companiile plătitoare de impozit pe venit pot depune Declarația 177 timp de 6 luni de la depunerea declarației de impozit pe venit. ANAF are la dispoziție 45 de zile să ne vireze banii.

Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici

Vrei să fii la curent cu stadiul proiectelor noastre?

Abonează-te la newsletter-ul nostru și află cum poți ajuta