Telemedicină la secția de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic Județean de Urgență Tg.Mureș

Septembrie 2022

Finalizat

Proiectul ”Telemedicină la Secția de Terapie Intensivă neonatală a SCJU Târgu Mureș” a câștigat finanțarea din partea BCR.

 

Am integrat Secția de Terapie Intensivă neonatală (TINN) a SCJU Târgu Mureș în rețeaua de telemedicină existentă azi la nivel național, rețea în care erau la momentul conectarii încă 8 centre de TINN – Marie Curie București, Constanța, Iași, Brașov, Cluj, Timișoara, Craiova, Pitești.

Secția îngrijește copiii născuți în clinica de Obstetrică Ginecologie a SCJU Mureș, copiii născuți cu afecțiuni grave în alte maternități din județ sau din regiune și care sunt internați aici prin transfer. În plus, în această secție sunt tratați și nou-născuții cu malformații cardiace care urmează să fie operați pe inimă la Târgu Mureș.

Proiect realizat cu sprijinul BCR

Previous slide
Next slide

Detalii fiscale 2024

Pentru companiile plătitoare de impozit pe profit

Companiile plătitoare de impozit pe profit pot face în continuare sponsorizări cu plata directă, către ONG, în baza contractului de sponsorizare încheiat cu acesta, în limitele legale (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA). Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările plătite până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată la 25 martie al anului următor).

Microîntreprinderile plătitoare de impozit pe venit nu mai beneficiază de facilitatea fiscală 20%, începând cu anul 2024.

Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici

Detalii fiscale 2023

Companiile (atât cele plătitoare de impozit pe profit, cât și cele plătitoare de impozit pe venit) pot completa Declarația 177, prin care solicită ANAF să redirecționeze către ONG ul ales bugetul de sponsorizare (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA) rămas nerepartizat în 2023. Declarația poate fi depusă după încheierea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul, iar termenul de depunere diferă în funcție de tipul de impozit plătit. Companiile plătitoare de impozit pe profit pot depune Declarația 177 până la data limită de depunere a declarației privind impozitul pe profit. Companiile plătitoare de impozit pe venit pot depune Declarația 177 timp de 6 luni de la depunerea declarației de impozit pe venit. ANAF are la dispoziție 45 de zile să ne vireze banii.

Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici

Pulsul lor, impulsul nostru!

Vrei să fii la curent cu stadiul proiectelor noastre?

Abonează-te la newsletter-ul nostru și află cum poți ajuta