Modernizarea Terapiei Intensive Neonatale - Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

Martie 2022

În curs

În 2022, Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște a fost vitală pentru îngrijirea a 1.663 de nou-născuți grav bolnavi din mai multe județe.


Cu o valoare totală de peste 600.000 de lei, proiectul vizează o îmbunătățire semnificativă a facilităților de îngrijire neonatală prin achiziționarea de echipamente medicale de ultimă generație, indispensabile pentru îngrijirea adecvată a nou-născuților.

Vezi mai jos câteva detalii despre proiect

Ce vom face

Aparat de ventilație neonatal

de ultimă generație, vital pentru susținerea respirației

3 monitoare moderne

pentru monitorizarea continuă a funcțiilor vitale.

10 paturi specializate

asigurând confort și îngrijire optimă.

3 lămpi de fototerapie

cruciale pentru tratamentul icterului neonatal.

Injectomate și pulsoximetre

pentru administrarea precisă a medicamentelor și monitorizarea oxigenării sângelui.

O hotă cu flux laminar

pentru prepararea sterilă a soluțiilor perfuzabile, asigurând un mediu sigur pentru manipularea medicamentelor

Două pompe de muls profesionale

și 20 de kituri aferente pentru a sprijini alimentația nou-născuților

Mulțumim Heidelberg Materials România SA, Nimet SRL, SC Meda SRL, SC Falkor SRL pentru sprijinul generos oferit în proiectul nostru de dotare a secției de terapie intensivă pentru nou-născuți de la Târgoviște.
Realizarea acestui proiect este posibilă datorită generozității și angajamentului companiilor partenere, care au înțeles profund semnificația misiunii noastre. Datorită implicării și solidarității partenerilor noștri, reușim să oferim nou-născuților cea mai bună îngrijire medicală, într-un mediu dotat cu aparatura necesară pentru a le salva viața.
Împreună, facem pași importanți pentru sănătatea nou-născuților din România.

 “Sprijinul ACV România în demersul de a ridica nivelul de dotare al Secției de Neonatologie a SJU Târgoviște este un ajutor nesperat în această perioadă complicată din punct de vedere financiar pentru sistemul de sănătate. Timpul nu are rabdare cu noi. Micuții grav bolnavi au nevoie de ajutorul nostru imediat, ajutor care implica pregatire profesională, lucrul în echipă și dotări de top. De aceea implicarea ACV România este deosebit de importantă. Intervenția medicală la timp, sprijinită de suportul tehnic – echipamentele – fac la propriu diferența dintre viață și moarte.”

Dr. Anca Georgescu

Șefa Secției de Neonatologie, SJU Târgoviște

Ajută-ne să ajutăm!

Delia Vasiliu, Președintele ACV România a fost nominalizată la Omul anului 2024 . Printr-un simplu click, susții și tu lupta pentru nou-născuții grav bolnavi din România!

Detalii fiscale 2024

Pentru companiile plătitoare de impozit pe profit

Companiile plătitoare de impozit pe profit pot face în continuare sponsorizări cu plata directă, către ONG, în baza contractului de sponsorizare încheiat cu acesta, în limitele legale (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA). Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările plătite până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată la 25 martie al anului următor).

Microîntreprinderile plătitoare de impozit pe venit nu mai beneficiază de facilitatea fiscală 20%, începând cu anul 2024.

Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici

Detalii fiscale 2023

Companiile (atât cele plătitoare de impozit pe profit, cât și cele plătitoare de impozit pe venit) pot completa Declarația 177, prin care solicită ANAF să redirecționeze către ONG ul ales bugetul de sponsorizare (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA) rămas nerepartizat în 2023. Declarația poate fi depusă după încheierea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul, iar termenul de depunere diferă în funcție de tipul de impozit plătit. Companiile plătitoare de impozit pe profit pot depune Declarația 177 până la data limită de depunere a declarației privind impozitul pe profit. Companiile plătitoare de impozit pe venit pot depune Declarația 177 timp de 6 luni de la depunerea declarației de impozit pe venit. ANAF are la dispoziție 45 de zile să ne vireze banii.

Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici

Vrei să fii la curent cu stadiul proiectelor noastre?

Abonează-te la newsletter-ul nostru și află cum poți ajuta