În România există o singură secție de nivel 3B: la Spitalul Marie Curie din București. Secția nouă de la Târgu Mureș va fi a doua de acest fel. Și este mare-mare nevoie de ea!
Construim de la ZERO în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș o nouă secție de Terapie intensivă pentru nou-născuți, care va fi conectată cu spitalul.
Noua secție, gândită după conceptul și modelul secției de Terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie S. Curie din București, va avea peste 2.500 m² de spațiu medical, proiectat și dotat la cele mai înalte standarde, dedicat exclusiv îngrijirii nou-născuților, pornind de la pacient și nevoile acestuia.
Mai jos un scurt video cu secția de Terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul M.S. Curie
Dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de Terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Marie Curie si coordonatorul medical al proiectului nostru, s-a implicat activ în proiectarea tuturor circuitelor și fluxurilor medicale ale noii secții, alături de echipa de proiectare. Împreună, gândesc cele mai bune și actuale soluții, pentru a crea un spațiu medical înalt funcțional, sigur și propice vindecării. Îi suntem recunoscători!
Costul estimat al infrastructurii este de 6.000.000 de euro.
Vezi mai jos câteva detalii despre proiect
individuale complet dotate și echipate pentru îngrijirea personalizată a nou-născutului critic
de terapie intensivă + 9 saloane de post-terapie
Și circuite medicale adecvate
pentru a asigura hrănirea nou-născuților cu lapte matern donat
confortabile pentru părinți
centralizată și sistem de alarmare sofisticat și silențios
performantă care asigură alimentarea cu aer proaspăt steril
specializat pentru medici și asistente
folosind cât mai multă lumină naturală posibil
“Secția noastră este centru regional, la noi ajung copii din jumătate de țară, cu patologii diverse, extrem de serioase.
Între ei, nou-născuții cu malformații cardiace care sunt operați la Târgu Mureș.
Fiecare dintre acești copii merită să fie îngrijit într-o secție mai bine dotată, mai încăpătoare, mai concepută conform celor mai moderne standarde. Părinții lor merită speranțe în plus.
Și merităm și noi o secție pe măsura experienței și competențelor noastre, ca să putem împlini menirea de salvatori de vieți!
Mulțumesc în numele întregii echipe!”
Șefa Secției de Neonatologie, SCJU Târgu Mureș
„Calitatea îngrijirilor pe care le putem acorda în România nou-născuților grav bolnavi este în creștere, dar încă nu îi putem trata pe toți.
Avem nevoie de încă 100 de paturi de terapie intensivă neonatală la nivel de țară, ca să putem scădea numărul copiilor care se pierd… Locurile create la Târgu Mureș prin construirea noii secții sunt esențiale în acest efort al neonatologilor din România.
Avem nevoie de tot ajutorul pe care ni-l puteți da!
Și vă mulțumim că nu ne lăsați singuri!”
Șeful Secției de Terapie intensivă nou-născuți, Spitalul Marie Curie București
Consultant medical al proiectului de construire a Secției de Terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș
Detalii pe site-ul proiectului: nounascutimures.ro
Companiile plătitoare de impozit pe profit pot face în continuare sponsorizări cu plata directă, către ONG, în baza contractului de sponsorizare încheiat cu acesta, în limitele legale (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA). Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările plătite până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată la 25 martie al anului următor).
Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici
Companiile (atât cele plătitoare de impozit pe profit, cât și cele plătitoare de impozit pe venit) pot completa Declarația 177, prin care solicită ANAF să redirecționeze către ONG ul ales bugetul de sponsorizare (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA) rămas nerepartizat în 2023. Declarația poate fi depusă după încheierea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul, iar termenul de depunere diferă în funcție de tipul de impozit plătit. Companiile plătitoare de impozit pe profit pot depune Declarația 177 până la data limită de depunere a declarației privind impozitul pe profit. Companiile plătitoare de impozit pe venit pot depune Declarația 177 timp de 6 luni de la depunerea declarației de impozit pe venit. ANAF are la dispoziție 45 de zile să ne vireze banii.
Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici
Abonează-te la newsletter-ul nostru și află cum poți ajuta