Renovăm și modernizăm Secția de Nou-Născuți a Spitalului Municipal Câmpina

Februarie 2024

În curs

Alături de Dr.Cătălin Cîrstoveanu, în calitate de Coordonator proiect, devotați misiunii în care credem, dezvoltăm un nou proiect de amploare: renovarea și modernizarea Secției de Nou-Născuți a Spitalului Municipal Câmpina.
Acest obiectiv ni l-am propus, cu dorința să oferim tot sprijinul necesar pentru creșterea nivelului de competență medicală a secției. Noua structură pe care am gandit-o va avea  caracteristicile cheie expuse mai jos

Proiectul vizează, de asemenea, furnizarea de echipamente și consumabile necesare pentru optimizarea activității acestei sectii esențiale a spitalului.

 

Vezi mai jos câteva detalii despre proiect

Ce vom face

Saloane de rooming-in mamă – nou-născut

special concepute pentru a facilita legătura dintre mamă și copil, promovând astfel îngrijirea și apropierea afectivă în primele zile de viață

Salon de terapie intensivă nou-născuți

dotat cu cele mai avansate echipamente medicale, pentru îngrijirea și monitorizarea atentă a bebelușilor cu afecțiuni medicale severe

Salon pentru prematuri

un mediu adaptat special pentru îngrijirea celor mai vulnerabili dintre nou-născuți, asigurând condiții prielnice pentru evoluția lor sănătoasă

Modernizarea și adaptarea instalațiilor

incluzând gaze medicale, instalații electrice și de curent slab, precum și sisteme de monitorizare pentru a asigura funcționarea corespunzătoare a noii structuri și a echipamentelor;

4 linii de terapie intensivă nou născuți

dotate cu cele mai avansate echipamente medicale, pentru îngrijirea și monitorizarea atentă a bebelușilor cu afecțiuni medicale

Spațiu pentru prepararea solutiilor perfuzabile în mediu steril

o facilitate esențială pentru a asigura condiții optime în procesul de preparare a soluțiilor perfuzabile, contribuind astfel la siguranța administrării tratamentelor.

Previous slide
Next slide
De ce Câmpina?

Pentru că aici există o echipă medicală minunată, extrem de bine pregătită, care are dorința și senioritatea necesare pentru a răspunde nevoii de servicii medicale superioare din întreaga regiune.
Pentru că la Câmpina avem cu cine și e mare nevoie să avem și cu ce. Infrastructura trebuie să vină în completarea profesionalismului și competenței oamenilor de acolo, prin cele cele mai bune condiții.
Renovarea și modernizarea Secției de Nou-Născuți de la Câmpina nu este doar o investiție în infrastructură, ci și un angajament pentru creșterea calității vieții și sănătății generațiilor viitoare. Reprezintă speranța mamelor care își aduc pe lume copiii că aceștia vor primi cele mai bune îngrijiri și cea mai bună șansă la viață.
Credem că ne stă în putere să creăm o lume mai bună. Credem că fiecare gest contează și că împreună, prin muncă și implicare, putem schimba viitorul. Nou-născuții grav bolnavi au nevoie de ajutorul nostru. De ajutorul tău.

Proiectant general: SC ADI PROIECT SRL – Arhitect principal: Adrian Turcu
Buget estimat: 1 milion euro

“Compartimentul pentru nou născuți nu a fost
renovat de când a fost construit. Nu există linii
de terapie intensivă, nu există saloane mamăcopil
sau saloane pentru prematuri.
Adresabilitatea cazurilor cu patologie
complexă a crescut constant, secția deservind
și o arie geografică mare.
Spitalul Municipal Câmpina are cadre
medicale de o înaltă pregătire profesională.
Vă rog ajutați-ne să oferim un act medical
sigur. Vă mulțumim în numele nou născuților,
a familiilor lor și a întregii echipe..”

Dr. Cristina Popa

Șefa Compartimentului de Neonatologie a Spitalului Municipal Câmpina

Ajută-ne să ajutăm!

Delia Vasiliu, Președintele ACV România a fost nominalizată la Omul anului 2024 . Printr-un simplu click, susții și tu lupta pentru nou-născuții grav bolnavi din România!

Detalii fiscale 2024

Pentru companiile plătitoare de impozit pe profit

Companiile plătitoare de impozit pe profit pot face în continuare sponsorizări cu plata directă, către ONG, în baza contractului de sponsorizare încheiat cu acesta, în limitele legale (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA). Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările plătite până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată la 25 martie al anului următor).

Microîntreprinderile plătitoare de impozit pe venit nu mai beneficiază de facilitatea fiscală 20%, începând cu anul 2024.

Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici

Detalii fiscale 2023

Companiile (atât cele plătitoare de impozit pe profit, cât și cele plătitoare de impozit pe venit) pot completa Declarația 177, prin care solicită ANAF să redirecționeze către ONG ul ales bugetul de sponsorizare (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA) rămas nerepartizat în 2023. Declarația poate fi depusă după încheierea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul, iar termenul de depunere diferă în funcție de tipul de impozit plătit. Companiile plătitoare de impozit pe profit pot depune Declarația 177 până la data limită de depunere a declarației privind impozitul pe profit. Companiile plătitoare de impozit pe venit pot depune Declarația 177 timp de 6 luni de la depunerea declarației de impozit pe venit. ANAF are la dispoziție 45 de zile să ne vireze banii.

Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici

Vrei să fii la curent cu stadiul proiectelor noastre?

Abonează-te la newsletter-ul nostru și află cum poți ajuta