Acreditarea și formarea în România a specialiștilor în diagnosticarea și recuperarea disfagiei

Februarie 2020

În curs

Proiect dezvoltat în parteneriat și sub patronajul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș.

Disfagia este o afecțiune care provoacă nenumărate spitalizări pentru pneumonii de aspirație și duce la decese, decese care ar putea fi evitate prin simpla existență a specialiștilor în disfagie, specialiști care există în toate țările din Europa de vest si SUA.

Principalele evenimente organizate, care au marcat anul 2020, au avut ca scop imbunătățirea vizibilității proiectului și crearea unei comunități la nivel național cu rol de informare a lumii medicale legat de abordarea disfagiei în alte țări

Alatură-te comunității Disfagie-Tulburari de deglutiție aici: https://www.facebook.com/groups/1318144781849878/?source_id=148385319127146

Vezi mai jos câteva detalii despre proiect

Ce vom face

Dezvoltarea primelor contacte

cu European Society of Swallowing Disorders, cadre universitare și practicieni din USA și Europa

2 Webinarii

cu tema "Introducere în diagnosticul și tratamentul disfagiei la adulți

Primul Web Summit pe tema disfagiei din România

(20Oct 24 Oct 2020), eveniment realizat împreună cu speakeri internaționali de renume:WebSummit 2020

Achizitia domeniului web disfagie.ro

Pentru dezvoltarea unui website specializat

Ajută-ne să ajutăm!

Delia Vasiliu, Președintele ACV România a fost nominalizată la Omul anului 2024 . Printr-un simplu click, susții și tu lupta pentru nou-născuții grav bolnavi din România!

Detalii fiscale 2024

Pentru companiile plătitoare de impozit pe profit

Companiile plătitoare de impozit pe profit pot face în continuare sponsorizări cu plata directă, către ONG, în baza contractului de sponsorizare încheiat cu acesta, în limitele legale (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA). Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările plătite până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată la 25 martie al anului următor).

Microîntreprinderile plătitoare de impozit pe venit nu mai beneficiază de facilitatea fiscală 20%, începând cu anul 2024.

Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici

Detalii fiscale 2023

Companiile (atât cele plătitoare de impozit pe profit, cât și cele plătitoare de impozit pe venit) pot completa Declarația 177, prin care solicită ANAF să redirecționeze către ONG ul ales bugetul de sponsorizare (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA) rămas nerepartizat în 2023. Declarația poate fi depusă după încheierea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul, iar termenul de depunere diferă în funcție de tipul de impozit plătit. Companiile plătitoare de impozit pe profit pot depune Declarația 177 până la data limită de depunere a declarației privind impozitul pe profit. Companiile plătitoare de impozit pe venit pot depune Declarația 177 timp de 6 luni de la depunerea declarației de impozit pe venit. ANAF are la dispoziție 45 de zile să ne vireze banii.

Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici

Vrei să fii la curent cu stadiul proiectelor noastre?

Abonează-te la newsletter-ul nostru și află cum poți ajuta