Sectie noua la Targu Mures

Infrastructură Spitalicească

Situația actuală

Multe secții funcționează în spații improprii, care nu respectă standardele moderne de igienă și siguranță. Necesitatea de renovări și extinderi este evidentă pentru a putea răspunde cerințelor actuale.

Condițiile de igienă sunt adesea deficitare, crescând riscul de infecții nosocomiale. Spațiile aglomerate și insuficient ventilate contribuie la această problemă.

Multe secții TINN sunt suprasolicitate, funcționând peste capacitatea lor maximă.

 

Secțiile de terapie intensivă nou născuți (TINN) sunt esențiale pentru supraviețuirea și recuperarea nou-născuților care se confruntă cu probleme medicale grave imediat după naștere. În România, aceste secții se confruntă cu multiple provocări care le afectează capacitatea de a oferi îngrijire de calitate: deficitul de echipamente moderne, personal insuficient și infrastructură inadecvată. Investițiile urgente în aceste domenii sunt esențiale pentru a asigura îngrijirea adecvată a nou-născuților în stare critică, pentru a îmbunătăți situația actuală și a salva viețile celor mai vulnerabili pacienți.

Proiecte de infrastructură

Târgu Mureș

Construim de la ZERO o nouă secție de Terapie Intensivă nou-născuți la Târgu Mureș

Câmpina

Reconstruim secția de Neonatologie a Spitalului Municipal Câmpina

Ajută-ne să creștem nivelul îngrijirilor medicale ale nou născuților grav bolnavi din România

Ne poți ajuta în multe feluri

SMS la 8845

Trimite textul CRESC la 8845 și ajuți cu 2 euro în fiecare lună la Construirea de la ZERO a unei noi secții de terapie intensivă nou născuți la Târgu Mureș.

Donează online

Donează lunar sau o singură dată o sumă aleasă de tine pentru proiectele noastre în desfășurare

Vezi toate modalitățile de a ajuta

Fie că îți donezi ziua de naștere, fie devii funraiser, fie dedici participarea ta la o competiție sportivă, ajutorul tău contează

Ajută-ne să ajutăm!

Delia Vasiliu, Președintele ACV România a fost nominalizată la Omul anului 2024 . Printr-un simplu click, susții și tu lupta pentru nou-născuții grav bolnavi din România!

Detalii fiscale 2024

Pentru companiile plătitoare de impozit pe profit

Companiile plătitoare de impozit pe profit pot face în continuare sponsorizări cu plata directă, către ONG, în baza contractului de sponsorizare încheiat cu acesta, în limitele legale (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA). Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările plătite până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată la 25 martie al anului următor).

Microîntreprinderile plătitoare de impozit pe venit nu mai beneficiază de facilitatea fiscală 20%, începând cu anul 2024.

Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici

Detalii fiscale 2023

Companiile (atât cele plătitoare de impozit pe profit, cât și cele plătitoare de impozit pe venit) pot completa Declarația 177, prin care solicită ANAF să redirecționeze către ONG ul ales bugetul de sponsorizare (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA) rămas nerepartizat în 2023. Declarația poate fi depusă după încheierea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul, iar termenul de depunere diferă în funcție de tipul de impozit plătit. Companiile plătitoare de impozit pe profit pot depune Declarația 177 până la data limită de depunere a declarației privind impozitul pe profit. Companiile plătitoare de impozit pe venit pot depune Declarația 177 timp de 6 luni de la depunerea declarației de impozit pe venit. ANAF are la dispoziție 45 de zile să ne vireze banii.

Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici

Vrei să fii la curent cu stadiul proiectelor noastre?

Abonează-te la newsletter-ul nostru și află cum poți ajuta