De ce nu plânge?

Dem-Vladimir s-a născut la Sibiu. Prima întrebare dureroasă a Andradei, mama lui Vladimir, după ce a născut, a fost ”De ce nu plânge…?”
Vladimir s-a născut cu o malformație foarte rară la inimă. Ulterior s-a descoperit și o atrezie de esofag. A suferit o operație de 8 ore, când avea doar 5 zile. A fost transferat de la Sibiu la București, la Marie Curie.


După operație a fost sedat și nemișcat o săptămâna. Pulsul lui Vladimir era în mod normal de 150, dar când veneam la ora de vizită și îl atingeam începea sa se miște și să-i crească pulsul la 180, chiar dacă era sedat. A fost cumplit de greu sa nu-mi mai ating copilul, dar sunt singură că simțea că sunt lângă el. A rezistat operației de 8 ore, chiar dacă șansele lui de supraviețuire au fost minime. Au urmat multe diagnostice și alte complicații, printre care și un stop cardiac. Momentul în care lui Vladimir i s-a oprit inima a fost devastator, dar și-a revenit.


Îmi vad zilnic copilul cum luptă să trăiască, dar niciodată nu uită să zâmbească și să trăiască fiecare clipă.


Am ales Marie Curie pentru că aici pot să stau lângă copilașul meu și să fac echipă cu medicii.

Contează enorm pentru mine că se ține cont de instinctul meu, căci doar o mama poate sa simtă cu adevărat pulsul copilului ei.”

Andrada Popa,

Mama lui Vladimir

IMG 20241028 WA0075
Distribuie
Postează
Trimite pe WhatsApp

Descoperă mai multe povești

Detalii fiscale 2024

Pentru companiile plătitoare de impozit pe profit

Companiile plătitoare de impozit pe profit pot face în continuare sponsorizări cu plata directă, către ONG, în baza contractului de sponsorizare încheiat cu acesta, în limitele legale (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA). Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările plătite până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată la 25 martie al anului următor).

Microîntreprinderile plătitoare de impozit pe venit nu mai beneficiază de facilitatea fiscală 20%, începând cu anul 2024.

Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici

Detalii fiscale 2023

Companiile (atât cele plătitoare de impozit pe profit, cât și cele plătitoare de impozit pe venit) pot completa Declarația 177, prin care solicită ANAF să redirecționeze către ONG ul ales bugetul de sponsorizare (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din CA) rămas nerepartizat în 2023. Declarația poate fi depusă după încheierea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul, iar termenul de depunere diferă în funcție de tipul de impozit plătit. Companiile plătitoare de impozit pe profit pot depune Declarația 177 până la data limită de depunere a declarației privind impozitul pe profit. Companiile plătitoare de impozit pe venit pot depune Declarația 177 timp de 6 luni de la depunerea declarației de impozit pe venit. ANAF are la dispoziție 45 de zile să ne vireze banii.

Declarația 107 pentru 2023 și instrucțiuni de completare aici

Pulsul lor, impulsul nostru!

Vrei să fii la curent cu stadiul proiectelor noastre?

Abonează-te la newsletter-ul nostru și află cum poți ajuta