Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit




CE ESTE FORMULARUL 230?


Este modalitatea prin care fiecare persoană care a fost salariată în 2021 (pentru o luna sau pentru întregul an) poate direcționa 3,5% din impozitul pe care-l datorează statului către o cauză socială. În cazul în care nu va completa acest formular, banii vor rămâne la stat.


CARE SUNT DATELE CE TREBUIE COMPLETATE?


Rubrica I (nume, prenume, inițiala tatălui, CNP, localitate, județ, stradă și număr stradă) și Rubrica II – redirecționare 3,5% (denumire Asociația CRISTI VASILIU, cod fiscal 38450479, cont bancar RO03 BTRL RONC RT04 0883 2001, suma nu trebuie completată), varianta dorita de sustinere – unul sau doi ani și semnătură contribuabil.


DACA SUNT PFA/PROFESIE LIBERALĂ SAU AM ALTE VENITURI EXTRA SALARIALE POT DIRECȚIONA ACEASTĂ SUMĂ?


Da, poti direcționa, însă nu prin intermediul formularului 230, ci prin prin completarea Declarației unice prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV). În acest caz, se completează în secţiunea I.6 următoarele date: I.6.1.B) Susţinerea cu 3,5% Denumire: Asociația CRISTI VASILIU, cod fiscal 38450479, cont bancar RO03 BTRL RONC RT04 0883 2001.


ASOCIATIA CRISTI VASILIU POATE DEPUNE FORMULARUL ÎN NUMELE MEU?


Desigur! Te rugăm să ne trimiți formularul tău semnat si scanat, pe adresa de email: asociatia.cristivasiliu@gmail.com (și pe al prietenilor tăi, dacă i-ai convins să ne susțină) si noi il depunem la ANAF. Poti sa ne trimiti formularul si prin posta. Adresa noastră este: Tg.Mures, str. Maramures nr.35 sau contacteaza-ne telefonic: 0749.282.282


CUM DEPUN PERSONAL FORMULARUL?


Personal, la sediul ANAF de care aparții cu domiciliul (adresa din buletin) sau prin poștă cu confirmare de primire.



 

Companii - sponsorizare 20% din profit

POTI AJUTA FARA SA TE COSTE!

Descarcă contractul de sponsorizare aici

Sau altfel spus, decideti voi ce se întâmplă cu banii din impozitele voastre. Și puteți decide să ne fiți alături. Procedura de redirecționare este simplă:

 

Poți alege organizația noastră sau una dintre cauzele de care ne ocupăm.

 

Intocmim un CONTRACT DE SPONSORIZARE

 

Contractul completat va fi apoi trimis catre noi in doua exemplare semnate si stampilate. Îl semnăm și noi, îl ștampilăm și returnăm un exemplar firmei. Contractul reprezintă baza redirecționării cotei de 20% din impozitul pe profit/venit. In cazul platitorilor de impozit pe venit, sponsorizările se pot deduce doar trimestrial. Detalii aici.

 

Daca valoarea sponsorizarii depaseste una din limitele de mai sus, suma se reporteaza pentru o perioada de maxim 7 ani, urmand sa se scada din impozitele care urmeaza sa fie platite in anii urmatori, in limitele de mai sus.

 

Asadar, poti face o sponsorizare fara sa te coste nimic!


În plus, ne poți sponsoriza și prin redirecționarea unor sume din impozitul deja plătit în 2022:

● închei un contract de sponsorizare cu noi (mai jos este linkul către contractul precompletat)

● depui la ANAF FORMULARUL 177, “Cerere privind redirecționarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor”.

Formularul și toate detaliile sunt în Ordinul Președintelui ANAF nr. 1679 din 20 septembrie 2022, cu anexe, AICI.

Poți depune FORMULARUL 177 între 26 iunie si 25 decembrie (adică într-un interval de 6 luni de la termenul legal de depunere a declaraţiei anuale de impozit pe profit sau a declaraţiei de impozit pe veniturile microîntreprinderilor aferente trimestrului IV, după caz).




LEGISLATIE
Art. 25, aliniatul 4, litera i), Noul Cod Fiscal:

"Cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;

2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

În cazul sponsorizărilor efectuate către entități persoane juridice fără scop lucrativ, inclusiv unități de cult, sumele aferente acestora se scad din impozitul pe profit datorat, în limitele prevăzute de prezenta literă, doar dacă beneficiarul sponsorizării este înscris, la data încheierii contractului, în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, potrivit alin. (41).

ACV este inscrisa in Registrul entitatilor pentru care se acorda deducere fiscala. Decizia poate fi descarcata aici